• FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 499,-

  • KUNDSERVICE ÖPPEN VARDAGAR 10-16

Medel mot håravfall: fungerar det?


Hela 30% av alla kvinnor och män under 30 år lider av håravfall i olika former. Frågan är vad du själv kan göra för att undvika detta och finns det ett riktigt bra medel mot håravfall? Svaret får du här!

Astrid Jönsson

Skönhetsredaktör

Astrid har tidigare varit mycket engagerad i sin frisörutbildning, med ett brinnande intresse för hårvård. Hon valde dock att följa sina media – och journalistikdrömmar istället och tog sin kandidat i journalistik från Lunds Universitet. Nu arbetar hon som frilans-journalist för HairLust och ett flertal andra skönhetssajter. Läs mer om vår skribent.

Det är inte alla kvinnor och män som lider av håravfall, men du håller säkert med mig om att det skapar en frustation och en oroande känsla med tanken på det. Detta är du inte ensam om. Medel om håravfall är ett populärt ämmne

I denna artikel skriver jag om vilka medel mot håravfall det finns, orsaker till håravfall och hur vitaminer och tillskott kan hjälpa dig att förebygga detta..

Vad är orsaken till håravfall hos män och kvinnor?

Någon gång i livet upplever vi alla att vårt hår blir tunnare. Det kan ske under endast en kort period, men kan också vara ett långvarigt problem. Innan du påbörjar din behandling och intar medel mot håravfall är det viktigt att ställa rätt diagnos och hitta rätt kur, samt förstå orsaken bakom det.

Gällande både kvinnor och män, kan håravfall vara genetiskt eller bero på hormonella förändringar och nivåer. Andra orsaker kan vara en obalanserad kost, reaktioner från medicinska behandlingar, graviditet eller stress

Den vanligaste orsaken till håravfall för kvinnor beror på våra hårvårdsrutiner. Permanenta färgningar, strama frisyrer, värmeredskap, klor – och saltvatten samt stylingprodukter är några exempel på yttre slitage vi utsätter vårt hår för. Dåliga hårrutiner kan orsaka allvarligt håravfall hos män och kvinnor, därav är det ganska vanligt att både unga som äldre tar hjälp av medel för håravfall.

Vad är det bästa medlet mot håravfall och vad kan du själv göra?

Misstänker du att ditt håravfall är relaterat till din hälsa är det viktigt att uppsöka läkare för att kunna ställa rätt diagnos och eventuellt få rätt medicin och medel mot håravfall.

Beror ditt håravfall på dåliga hårvårdsrutiner och slitage rekommenderar jag helt enkelt att sluta med dessa rutiner och ge ditt hår en hjälpande hand med hjälp medel mot håravfall i form av vitamin – och mineraltillskott.

Hjälper medel mot håravfall?

Forskning och undersökningar visar att specifika vitaminer, mineraler och proteiner har en positiv inverkan på vår hårväxt. Har du brist på biotin eller zink i kroppen blir ditt hår tunnare och du tappar fler hårstrån. Det är oerhört viktigt att få i sig dessa näringsämnen, och ett dagligt intag av vitaminer i till exempel kapselform hjälper dig att upprätthålla din hårväxt och hjälper dig till att få längre hår snabbt.

Det finns specifika vitaminer, mineraler och näringsämnen som har en bevisad positiv effekt på hårväxt och minskat håravfall

Maria Hansen

Dietist och näringsexpert

Hur påverkar kosten håravfall hos män och kvinnor?

Precis som med alla celler i din kropp, skapar en sund kost möjligheter för ett friskt och starkt inre och yttre. Socker och fet mat baserat på omättat fett bör undvikas. Likaså med bruk av alkohol och tobak, som har en negativ påverkan på hår, hud och naglar.

Kvinnor och män som förhindrat håravfall gör 2 saker rätt:

  • För det första är de noga med att vårda håret via en balanserad kost och bra produkter.
  • För det andra så använder dem dagligen kosttillskott i form av vitaminer och medel för håravfall.

Vilka medel mot håravfall hjälper män och kvinnor?

HairLust Hair Vitamins Men ger en unik kur för håravfall hos män. Innehållet är kliniskt testat och består av viktiga vitaminer och mineraler som främjar sund hårväxt. Produkten finns också i en ”kvinnlig version” där fokus ligger på kvinnligt håravfall. Genom daglig användning av HairLust upplever samtliga ökad hårväxt och mindre håravfall. Konsten är att snabbt komma igång snabbt och ha tålamod med effekten. HairLust Hair vitamins fungerar som medel mot håravfall och förser din kropp med all nödvändig näring för ett längre och friskare hår.

Hur ser framtiden ut för håravfall?

Håravfall hos kvinnor och män är ett område det forskas mycket om för att förbättra produkterna på marknaden. Sökandet efter ett fungerande medel mot håravfall och ökad hårväxt är konstant och utvecklas kontinuerligt. Produkterna från HairLust är utvecklade på bakgrund av klinisk forskning med experter i både Skandinavien och i England. Ingredienserna är testade för sina effekter och utformade med den modernaste tekniken. När det gäller medel för håravfall, finns det ingen mirakelkur men en kombination av bra hårvårdsrutiner och rätt kosttillskott har en bevisad positiv effekt mot håravfall.

4,9

4,9 av 5 stjärnor

26 omdömen


Lämna en kommentarKommentarer måste godkännas innan de publiceras