• FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 499,-

  • KUNDSERVICE ÖPPEN VARDAGAR 10-16

Schampo till torrt hår – Därför är ett fuktgivande schampo viktigt


Likt många andra kvinnor använder du troligen schampo, fönar håret eller använder plattång dagligen i ett försök att få håret att spela med. Men över tid kommer denna dagliga ritual gradvist att bryta ner hårets naturliga oljor. Om du har problem med torrt hår, så byt ut det ”hårda” schampot mot ett mildare och mer fuktgivande schampo till torrt hår.

Ett fuktgivande schampo är ditt fundament

Om ditt hår är torrt så finns det även stora risker för att det är frissigt, kluvet och svårt att hantera. Som tur är finns det hjälp att få. En enkel investering i ett bra schampo till torrt hår kan omvandla det frissiga utseendet samtidigt som det förbättrar hårets struktur. Ditt val av schampo är det första som du bör se över, om du har problem med torrt hår. För att skapa ett starkt fundament till ditt hår, välj ett fuktgivande schampo som är fullt av näringsgivande oljor som till exempel argan, kokos eller avokado. Ett schampo till torrt hår är hårets grundläggande försvar och andra hårvårdsprodukter (som också är mycket gynnsamma) kommer först i andra rad.

Schampo utan parabener och sulfater

När du väljer ett schampo till torrt hår så kan det vara en bra idé att titta på produktens baksida och varudeklaration. Håll dig borta från schampon som innehåller hårda parabener eller sulfater. Dessa ingredienser kan samlas och efterlämna rester i hår och hårbotten över tid. Utöver det så kan det avlägsna hårets naturliga oljor, så du efterlämnas med ett livlöst och torrt hår.

Läs vår artikel angående sulfatfritt schampo här.

Tvätt håret mindre ofta

Schampo avlägsnar smuts och fett från håret och hårbotten. Men om du tvättar ditt hår för ofta så kan det medföra torrhet. Hår producerar en naturlig olja, kallad talg, som är hårets egna fuktighetskräm och fungerar som naturligt skydd för hår och hud. En överanvändning av schampo kan dock medverka till att denna naturliga olja kommer ur balans. Hitta ett fuktgivande schampo till torrt hår och försök så smått att vänja dig själv vid att tvätta håret mer sällan. Det är väldigt få människor som har behov av att tvätta håret dagligen och denna grupp består vanligen av idrottsutövare eller människor som bor i ett fuktigt klimat. Vi andra kan gott vänja håret till att tvättas varannan eller var tredje dag.

Vilket schampo till torrt hår ska jag välja?

I många, många år har folk använt sig av eteriska oljor till en rad kosmetiska ändamål. Några av de bästa oljorna som finns i schampo till torrt hår är:

  • Kokosolja: mjukgör håret och tränger in i hårstrået och reparerar det skadade håret.
  • Marockansk arganolja: fuktar och verkar intensivt näringsgivande för hår och hårbotten.
  • Sötmandelolja: lugnar hårbotten och förser den med fukt.
  • Kamomillolja: tillför glans, mjukgör håret och lugnar hårbotten.
  • Vindruvskärnolja: fuktar, tillför näringsämnen och stimulerar hårbotten.
  • Olivolja: fuktar, ger håret en fin, naturlig glans och avhjälper problem med håravfall, mjäll och torrhet. Olivolja finns bland annat i HairLust’s fuktgivande schampo till torrt hår.
  • Rosmarinolja: stimulerar hårrötterna och ökar cirkulationen i hårbotten.
  • Sandelträolja: hjälper till med de torra topparna och tillför en härlig doft till håret.

Vad är nästa steg?

Användning av ett bra balsam samt en hårmask är likaså bra verktyg för kvinnor med torrt och frissigt hår. Ett bra balsam och en hårmask hjälper inte bara till med att upprätthålla en sund fuktbalans i håret, det har även en mjukgörande effekt på håret och håller frissigt hår i schack. Det primära syftet med ett schampo är att tvätta håret rent, hårmaskens primära syfte är däremot att tränga in i hårstrået och förse det med fukt och vård. I stort sett detsamma gäller för ett balsam, som ger en förseglande effekt och försluter hårstrået, så det skyddas mot brott och skada.