• GRATIS LEVERANS PÅ ORDER ÖVER 599,-

  • SPARA ÖVER 40% PÅ 6-PACK

Hur får man långt hår snabbt? 10 tips för att få längre hår


Den viktigaste utgångspunkten, att komma ihåg är att håret inte växer över en natt. Ditt hår kan verkligen växa snabbare med våra produkter, vanligtvis så tar det tid och kräver tålamod för att få ett långt hår. Håret växer i genomsnitt 1 cm i månaden, så för att få ett långt hår krävs som huvudregel en bra portion med tålamod. Men du kan hjälpa till lite på vägen. Läs mer här och hitta bra råd, för att få håret att växa snabbare och stimulera hårväxt.

1. Saxen är din vän

Ironiskt nog, så är sax och klippning din vän. Naturligtvis så är det inte den regelbundna klippningen får håret att växa snabbare. Nej, det är för att förebygga och undgå att håret klyvs och delas, som regelbunden klippning kan vara ett bra råd till ett sunt och långt hår. Kluvet hår kommer arbeta sig upp i stråna, och kommer i värsta fallen att resultera i många onödiga centimeter delat hår. Därför så kommer ditt hår att bli kortare om du inte regelbundet går till frisören och toppar håret. Allt beroende på hår och skick, så kan en klippning varannan eller var fjärde månad vara en bra investering i det långa loppet. Kom nu ihåg att be frisören att bara ta de slitna topparna om du vill stimulera hårväxt. Få håret att växa snabbare på detta sätt.

2. Använd balsam varje gång

Använd balsam VARJE gång som du har tvättat håret. Det kan inte understrykas nog. Ett bra balsam kan hjälpa till med att ersätta lipider och proteiner inne i håret, samt att försegla håret med ett yttre skal av skydd. Genom att förhindra att håret skadas, så kan ett balsam hjälpa dig på vägen med att stimulera hårväxt och att få håret att växa snabbare. Men kortsiktigt, så kan du avnjuta ett mer skinande hår som är lättare att arbeta med och borsta/kamma ut. Såhär kommer ditt hår växa snabbare.  

3. Använd inte schampo varje gång.  

Bruka inte schampo varje gång som du duschar. Sätt upp håret i en tofs så att du undviker att skölja det varje gång du är under duschen för att stimulera hårväxt. För mycket hårtvätt med schampo är en av de största synderna till ödelagt och kluvet hår. Så om du önskar att få håret att växa snabbare, ta en liten paus med schampot. Här är orsaken till att för mycket hårtvätt med schampo kan förstöra håret: Anledningen till att använda schampo är att bli av med smuts och bakterier, men vad många inte vet, är att samma schampo även tvättar bort naturliga oljor, som håller håret mjukt och sunt. Så ännu ett tips i vår ”hur man får långt hår snabbt” ”att göra” lista är att hålla igen lite med schampot, för att stimulera hårväxt.

När du verkligen behöver tvätta håret med schampo, börja i hårbotten. Alltså där håret är mest fett, och massera så massan blir väl uppskummad. När massan är uppskummad, så kan du med fördel låta det glida ner över resten av hårstråna. Skölj sedan med vatten.

4. Använd hårolja och/eller maskbehandling

Ett annat bra råd för att få håret att växa snabbare och stimulera hårväxt är att använda en bra hårolja eller maskbehandling en gång i veckan. Ditt långa hår, som regelbundet utsätts för slitage, och som har flera år i nacken har högst sannolikt ett större vårdbehov än vad ett vanligt balsam kan hjälpa till med. Särskilt om du önskar att få håret att växa snabbare, så kan en bra fuktkur vara bra för dig. Vi rekommenderar en kur med kokosolja, och den kan du göra själv; Du skall använda 1 kopp oförädlad kokosolja blandat med 1 matsked mandel, macadamia och jojobaolja. Eftersom att oljor kan efterlämna en rest på håret, så använd oljan i fuktigt hår och låt sitta i 10 minuter. Efter 10 minuter, skölj ur den efterskuddande oljan med schampo och balsam. Dessa fantastiska oljor är i stånd till att fylla håret med fettsyror, och när de sköljs bort med ett vanligt schampo så blir oljan kvar i håret, som kommer att ge näring och skydda det. Om du inte önskar att göra en huskur, prova då en oljebaserad hårbehandling, som du kan få rekommenderad av din frisör, om du vill stimulera hårväxt.

5. HairLust - ta ett vitaminkosttillskott

Har du övervägt att stimulera din hårväxt med ett vitaminkosttillskott? Om du är på jakt efter en överkomlig lösning till att stimulera hårväxt, så kan det vara en bra lösning. Din kropp kräver många viktiga näringsämnen och vitaminer mot håravfall och hårväxt. Allt från rikligt med protein till en massa viktiga vitaminer och mineraler. Det kan vara svårt att få den rätta mängden av alla dessa hårväxtnäringsämnena, som kan hjälpa dig med att få håret att växa snabbare, i den regelbundna allmänna vardagskosten. HairLust vitaminer för längre hår kan hjälpa dig med att få alla de vitaminer som behövs för att få håret att växa snabbare och att yttre skador förhindras.

6. Ändra din borstrutin

Borsta ditt hår som om det var spunnet av guld. För mycket borstning kan förorsaka skador till ditt hår. När du borstar i långt vått hår, se till att börja från botten och arbeta dig upp. Instinktivt går vi ofta från huvudbotten och neråt, men detta gör det dessvärre enklare för håret att knyta sig och därmed blir det slitet och tar skada. Så därför, försök att få in denna rutin in i din hårvårdsrutin, då det är vägen fram till att stimulera hårväxt, få håret att växa snabbare och bli vackert.  

7. Byt kuddklädsel 

Byt ut din bomullskuddklädsel. Vi rekommenderar att du skiftar till ett satintyg, eftersom det har en mjukare yta, som inte skapar samma gnidningar, som vävd bomull kan skapa till ditt hår.

8. Skippa handduken

Aldrig, aldrig, aldrig, ska du sätta upp ditt hår i en sammanknuten handduk efter bad. Ja, man kan undra varför inte? Det finns många orsaker – särskilt om du önskar att stimulera hårväxt och få håret att växa snabbare. Det förorsakar så mycket bristningar och slitage på håret, när ditt hår fångas i alla de vävda fibrerna, och då de flesta kvinnor nästan alltid packar in håret i handduken för stramt omkring ansiktet, så kommer alla de små, hårstråna kring ansiktet bli mer benägna till att klyvas, ta till dig detta för det gör så att de tre orden hår växa snabbare märks för dig. Investera i en mjuk mikrofiberhandduk istället. Dem kan du köpa i de flesta stora supermarknaderna, hos Matas eller andra liknande butiker.

9. Ta en kall sköljning 

Ta en kall sköljning i slutet av varje bad om du vill stimulera hårväxt och få håret att växa snabbare, det gör även så att håret håller sig sunt och smidigt. Kallt vatten gör att det yttersta lagret av håret blir mer smidigt, som hjälper till att förhindra fukttappning, kluvet hår och värmeskador – du behöver bara ge håret kallt vatten i slutet av duschen, i omkring 10 sekunder, det kan ge en enorm en skillnad.

10. Akta dig för håruppsättning

Vårt sista men inte minsta råd i denna ”hur man får långt hår snabbt” lista är viktigt. Håruppsättningar och frisyrer. Se till att använda rätt redskap och låt bli att strama åt eller hiva i för mycket i håret. En ganska allmän hästsvans uppsatt med en hårtofs kan ödelägga ditt hår. Vi rekommenderar en hårsnodd utan metall, då dessa är mycket skonsamma mot håret. Om du använder en bra snodd behöver du inte bekymra dig över ödelagt hår. Håll dig till detta om du vill stimulera hårväxt och få ditt hår att växa snabbare, för då kan hår växa snabbare.