• GRATIS LEVERANS PÅ ORDER ÖVER 599,-

  • SPARA ÖVER 40% PÅ 6-PACK

Håravfall hos kvinnor, orsak och behandling?


En eller annan gång under vår livstid, i en eller annan grad, så kommer i stort sätt alla kvinnor att uppleva en form av håravfall. Det är ytterst sällsynt att vi behåller samma hårtyp från vår tidiga ungdom till våra sena vuxna liv. Det kan vara en stor frustration för alla kvinnor, oavsett ålder, när håret börjar tunnas ut. Håret är för kvinnor en så stor del av deras kvinnlighet, att de gör nästan vad som helst för att motverka eller avstanna deras håravfall. Vi har lösningen mot håravfall hos kvinnor!

Vad är orsaken till håravfall hos kvinnor?  

Om du letar efter lösningar och behandlingar mot din hårlossning, så rekommenderar vi att du letar orsak för hårlossningen. När du tagit reda på orsak, så kan du även hitta en lösning, och vad du kan göra för att stanna upp håravfall hos kvinnor. Här har vi ett perfekt medel mot håravfall hos kvinnor!

Sanningen är, att håravfall hos kvinnor och män, är en komplex process, som involverar olika genetiska, hormonella och miljömässiga mekanismer. Och precis som vår hud, så går vårt hår igenom inre och yttre åldring.  

Genetiska arv och sjukdomar

Håravfall hos kvinnor kan bero på genetiska arv och hormonella förändringar. Andra orsaker kan vara följe av sjukdomsförlopp, som en reaktion av medicinska behandlingsformer, lågt immunförsvar, graviditet, stress, kost, undernäring och så vidare. Dessa är de mest allmänna orsakerna till håravfall hos kvinnor. Under dessa omständigheter kan det ses som nödvändigt med ett medel mot håravfall hos kvinnor.

Hormonella förändringar

Utöver sjukdomar och medicinska behandlingar, är en stor del av håravfall hos kvinnor relaterad till hormonella förändringar i kroppen. Ofta producerar kvinnor i takt med åldern mindre östrogen och progesteron, och även så stiger producering av testosteron i kroppen, som dessvärre gör att håret blir tunnare och hårlossning uppstår.

Hårvård

En annan orsak till kvinnligt håravfall, kan vara fysisk skada på håret och huvudbotten. Detta kan ha förorsakats av hårfärgning, för mycket användning av varma stylingsredskap, permanenta lockar och så vidare. Likväl så kan strama hårfrisyrer, som strama hästsvansar, flätor eller hårförlängningar skada håret så mycket, att det kan förorsaka hårlossning hos kvinnor. Hårrötterna kan helt enkelt inte klara av den extra pressen eller vikten, som över tid kan resultera i att håret faller av.

Håravfall hos kvinnor och vitaminbrist 

Ibland kan hårlossning hos kvinnor skyllas på vitaminbrist. Som tur är så kan en brist återställas genom att tillsätta vitaminrika livsmedel till din kost eller genom hjälp av vitaminer för håret. Några hårvitaminer har antioxidantegenskaper, som hjälper med att bekämpa de yttre faktorerna av hårlossning, medans andra vitaminer och proteiner mot hårlossning hjälper kroppen med att få hormonerna i balans.

Vad kan du själv göra för att behandla kvinnligt håravfall?

Om du har misstanke om, att din hårlossning beror på sundhetsrelaterade orsaker, så är det viktigt, att du tar kontakt med din läkare, för att finna en korrekt diagnos och behandlingsform.

Om ditt kvinnliga håravfall är ett resultat av bristande vård, så är ditt enda hopp, att ändra sättet som du behandlar ditt hår på. 

Kost och näringsmässiga orsaker till hårlossning av vitaminbrister samt hormonrelaterad hårlossning kan du själv ordna. Vi rekommenderar vårt vitamintillskott, HairLust, som innehåller vitaminer mot hårlossning, mineraler och proteiner, som är menade till att förebygga samt behandla kvinnligt håravfall och tunt hår. Du kan läsa mer om produkten och forskningen bakom blandningen av näringsämnena under vår butik.

Kan du behandla håravfall hos kvinnor med hårvitaminer?

Det finns mycket forskning och kliniska förundersökningar, som bevisar att vitaminbrister kan förorsaka hårlossning. 

Vitaminerna och mineralerna Zink, Vitamin b-komplex (Biotin & B5), Vitamin D, Järn och Kollagen används för behandling i många former för kvinnligt håravfall och manligt håravfall. Dessa vitaminer och mineraler är alla involverade i viktiga funktionella aktiviteter i hårsäckarna och hjälper till med att påskynda hormonell  balans. Vitaminer mot håravfall och hår sundhet kan ge nytta till håret genom att återuppbygga skadat hår förorsakat av externa faktorer; felaktiga och varma vårdrutiner, de kan hjälpa hårsäckarna med att stimulera sund hårväxt. Vår formel är ett utmärkt medel mot håravfall hos kvinnor.

Kost och kvinnligt håravfall – vilken betydelse har det?

Sant är, att en sund och välbalanserad kost kan göra mycket för ditt hår, hud och naglar. En sund kost i kombination med vitaminer mot hårlossning, är en bra kombination för att förebygga håravfall hos kvinnor och för att uppbygga ett sunt och tjockt hår.

En annan spännande aspekt: Då håret primärt består av proteiner, så är en bra tumregel att öka proteinintag genom din kost.   

Vem drabbas av hårlossning?

Hår anses vara ett av de viktigaste elementen i en persons utseende, och de psykologiska konsekvenserna av hårlossning kan betyda en markant ändring för självförtroende och självtillit. Dessvärre drabbar hårlossning en stor del av oss, faktiskt så antas det att mer än 50% av män på 50 år drabbas av genetisk hårlossning. Hos kvinnor är den största orsaken till hårlossning innan de är 50 år relaterad till kost och näring. En eller annan form av för tidigt håravfall hos kvinnor, uppskattas det vara 30% av för kvinnor.  

Den goda nyheten är dock att de flesta fallen av kvinnligt håravfall kan behandlas och ordnas med en kombination av goda kostvanor, vitaminer mot hårlossning och bra hårvård, därefter kan resultat ses inom några få månader. Vi rekommenderar att ni testar detta exceptionella medel mot håravfall hos kvinnor som även är för män.