• FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 499,-

  • KUNDSERVICE ÖPPEN VARDAGAR 10-16

5 fantastiska (naturliga) oljor som används i hårinpackning till torrt hår


En hårinpackning baserad på vegetabiliska fettämnen är i det stora hela en magisk källa till ett vackert och genomfuktat hår hela året runt. Men under de kalla vintermånaderna finns det ett ännu större behov av att vårda håret med en hårinpackning med en fetthalt som riktar sig mot ett torrt hår. När det kalla vädret efterlämnar håret torrt, frissigt och livlöst så kan en bra hårinpackning göra underverk. Vi har här kombinerat några av de mest fantastiska vegetabiliska källorna för att få bukt på skadat och torrt hår.

Kokosolja

Inget slår kokosolja när det gäller att stå emot skadat och torrt hår. Kokosolja är den bästa, naturliga källan till mellankedjade fettsyror, vilket är fettsyror med antibakteriella och antimikrobiella egenskaper. Kokosolja är mycket näringsgivande för hela kroppen och inte enbart som en hårinpackning till torrt hår. Kokosolja innehåller laurinsyra som understödjer proteinet i hårstrået och kan tränga djupare in i hårstrået, i jämförelse med många andra oljor och fettämnen på marknaden. Just därför kommer du snabbt kunna märka och se förbättringar. När du väljer en kokosnötsolja till ditt hår så ska du vara uppmärksam på att du hittar en som är framtagen för att tillföra direkt i håret. Särskilt om du naturligt sett har en tendens till att ha oljigt hår/hårbotten.

Arganolja

Denna olja är ett mycket populärt val när det ska väljas en hårinpackning till torrt hår och därför behöver den inte någon närmre introduktion. Arganolja kommer från det marockanska arganträdet och används i hårprodukter och hårkurer till torrt hår men även i fuktighetskräm till huden. Arganolja innehåller stora mängder gynnsamma näringsämnen, vitaminer och fettsyror. Det höga innehållet av bl.a. E-vitamin kan främja en hälsosam hårväxt då den innehåller antioxidanter, som hjälper till med att öka cellerna samt påverka dem till att producera nytt och hälsosamt hår. Vidare kan en hårinpackning med arganolja verka som en fuktighetskräm för hårbotten och reducera problem mjäll och problem med torrt hår/hårbotten.

Avokadoolja

Avokadoolja är en tjock och härlig olja som är framtagen av avokadons feta kött. Denna härliga frukt är rik på antioxidanter, mineraler, biotin och essentiella fettsyror och är därför väldigt användbar till att bekämpa skadat, kliande och torrt hår. Utöver att vara en perfekt ingrediens i en hårinpackning till torrt hår och hud så kan avokado även hjälpa till med att ge näring till hårsäckarna och således främja hårväxt. Vi använder avokadoolja i vår Hair Growth and Repair Conditioner på grund av dess snabba förmåga att tränga in i håret. Om du lider av riktigt torrt hår är avokado en riktigt bra inpackning.

Olivolja

Om du upplever problem med kluvna toppar och frissiga lockar så kan olivolja hjälpa dig med att mjukgöra håret och göra det mer medgörligt. Olivolja är rik på vitaminerna A och E samt antioxidanter, som hjälper till med att skydda hårets naturliga keratin. Olivolja används i hårprodukter och hårinpackningar för att ta bort ansamlingar av talg, som förhindrar såväl bildandet av nya hårsäckar som hälsosam hårtillväxt.

Aloe Vera olja

Aloe Vera innehåller något som heter proteolytiska enzymer, som reparerar döda hudceller i hårbotten. En hårinpackning till torrt hår, baserad på Aloe Vera olja, kan efterlämna håret återfuktat och strålande. Aloe Vera olja sägs kunna främja hårväxt, förhindra klåda i hårbotten, reducera mjäll och vanliga hårbottenproblem.

Om du vill läsa mer om hur du vårdar håret på bästa sätt så kan du få mycket nytta av vår artikel om vilka vitaminer som är bra för håret.