• FRI FRAKT PÅ ORDER ÖVER 499,-

  • KUNDSERVICE ÖPPEN VARDAGAR 10-16

10 viktiga vitaminer för håret


Drömmer du om att ha långa, sunda hårlockar men har ännu inte lyckats få håret till att växa tillräckligt långt för att få drömmen uppfylld? Eller kämpar du med kluvet och slitet hår? Här berättas det om vitaminer mot håravfall och så vidare. Hur ligger det till med följden och frustrationen över att håret bara växer till en viss längd, en längd som är kortare än den du önskar att få? Vad många av oss inte är införstådda med, är att hårets längd kan få lite hjälp på vägen med bra vitaminer för håret kombinerat och goda kostvanor. Faktiskt så kan de äkta vitaminerna spela en avgörande roll för att ditt hår ska växa sig sunt och inte klyvas och bli skört – och ja, för att inte säga, ge en läcker och ren hud. Här är en komplett lista över de 10 vitaminerna för håret, som kan hjälpa de vackra och långa lockarna på vägen. Söker du mer allmänna tips till, hur du i vardagen kan förbättra hårets styrka och sundhet så läs vår guide till hur kan få håret att växa snabbare med små tips till vardagsrutinen.

 

C-vitamin

Som många säkert är klara över, är att C-vitamin är en boost till immunförsvaret, som kan hjälpa till med att främja ett bra immunförsvar, förebygga förkylning och andra säsongsjukdomar. Det är även en vitamin mot håravfall. Vad många människor inte vet är, att C-vitamin kan hjälpa kroppen med att producera kollagen, som är en vital protein för sunt hår, hud och naglar. Likväl betraktas denna vitamin som en antioxidant, som bekämpar fria radikaler, som skadar kroppsvävnad och hårceller. Fria radikaler har varit kända för att kunna skada håret, och göra det svagt och skört. Därför så kan C-vitamin i hårpiller vara en god källa, särskilt om du upplever att håret klyvs eller delas mer än det borde. C-vitamin är en jättebra vitamin för håravfall.

Om du önskar att boosta ditt intag av C-vitamin, som är en vitamin för håravfall, så ta HairLust vitaminer för håret som är ett kosttillskott för håravfall, tillsammans med en näringsgivande och sund kost. Några livsmedel som har mycket C-vitamin är bland annat apelsiner, broccoli, grönkål, brysselkål, papaya, jordgubbar, kiwi och röd paprika.   

B-vitaminer

Ofta omtalat som B-vitamin komplex. Alla de åtta B-vitaminerna (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12) spelar en stor roll för att hålla vår kropp sund. B-vitaminer påverkar vår energi, ämnesomsättning, nerver, muskler, hår, hud och naglar. Som helhet främjar B-komplexet en sund cellväxt, och är en otroligt viktig vitamin, samt är komplexet vitaminer för håravfall, och inte för att glömma, så är den även bra för hår och hårväxt. För att säkerställa dig om att din kropp inte har brist på B vitamin, så är det viktigt, att du dagligen förser din kropp med B-vitamin. Denna typ av vitamin är vattenlöslig, vilket betyder att vitaminen inte kan sparas eller stanna i kroppen, utan sköljs ut ur din urin. Några varningstecken gällande B-vitaminbrist kan vara:

Vitamin B12 är den viktigaste vitaminen för håret från B-komplexet och är en bra vitamin för håravfall, men du ska försöka att inkludera dem alla i dina dagliga vitaminer. Vitamin B12 är en jättebra vitamin för håravfall. HairLust kosttillskott mot håravfall är rika på Vitamin B-komplex, men du kan även få en bra knuff via din kost, bland annat från kött, ägg, nötter, korn och grönsaker.

Biotin

Om du önskar ett längre och sundare hår, så ska du inte glömma biotin! Inte utan anledning, så är denna vitamin en av de mest använda vitaminerna för håret och den ingår i vårt kosttillskott mot håravfall! Nog är Biotin en B-vitamin, men då denna vitamin är så avgörande för ett sunt hår och hud, tilldelas biotin sin egen plats på listan. En vitamin mot håravfall är det, som hjälper till med att producera glukos och nedbrytande proteiner till aminosyror. Då håret själv innehåller keratin, som är en form av protein, stöttar biotin dina sköra hårlockar. Biotin är en jättebra vitamin för håravfall.

Återigen, så är Biotin en vattenlöslig vitamin, så försök att få i dig nog med biotin på en daglig basis. Kombinera Biotin vitaminer för håret med livsmedel som svamp, avocado, ägg, lax och jordnötssmör.

Niacin

Niacin är en annan vitamin, som också ingår i B-vitamin familien, och ingår i vårat kosttillskott mot håravfall, den förtjänar ändå liksom Biotin, sin egen anmärkning på våran lista. Denna vitamin finns med för att ge näring till huvudbotten såväl som för att främja en sund hårväxt, det är dessutom en perfekt vitamin mot håravfall. Utan tillräckliga mängder av niacin, så finns det chans till att håret kan bli skört, livlöst eller kluvet. Livsmedel som innehåller Niacin är kalkon, kycklingbröst, tonfisk, champinjoner och avokado.

E-vitamin

Medans E-vitamin är en av de mest förbisedda hårvitaminerna, det är en vitamin mot håravfall, som ingår i vårt kosttillskott mot håravfall, och det finns mycket att säga om den. Denna vitamin är en antioxidant, som reparerar och uppbygger hud och hårceller. Just därför så är E-vitamin avgörande för en stabil och sund hårväxt. HairLust vitaminer för hår kombinerat med livsmedel rika på E-vitamin som bland annat mandlar, frö, avokado och broccoli, är en riktigt bra kombination. Du kan också få E-vitamin via utvärtes bruk. Genom delikat olja eller hårserum, som kan påföras direkt i håret eller i hårbotten. Detta kan hjälpa till med att öka blodcirkulationen och tillförseln till hårsäckarna, som kommer att hjälpa dig med att få längre och sundare hår.

A-vitamin

A-vitamin är en annan viktig vitamin för hår, som är en vitamin mot håravfall. Denna vitamin är nödvändig för en optimal cellväxt. Denna vitamin hjälper också, likasom E-vitamin, till med att producera oljor (sebum), som är riktigt bra för huvudbottnen, och som hjälper den med att inte torka ut. Livsmedel rika på A-vitamin är bland annat morötter, meloner och mörka bladgrönsaker. Några symptom på A-vitaminbrist kan vara hudproblem och risigt hår. A-vitamin är en excellent vitamin för håravfall.

D-vitamin

I Sverige har flera undersökningar visat, att omkring 50% av befolkningen inte får i sig tillräckligt med D-vitamin. D-vitamin är en utmärkt vitamin mot håravfall. För att återgå till bristen av vitaminen, så är det värst om vintern, där hela 70% av svenskarna saknar D-vitamin i blodet. Mestadelen av D-vitamin i huden fås genom solens strålar, medans den resterande delen kommer från kost och vitamintillskott. Men grunden till att vi gärna vill tilldela D-vitamin som en bra vitamin för hår är för att, den främjar en sund hårväxt. Du kan öka ditt intag av D-vitaminer genom att kombinera HairLust vitaminer för hår med livsmedel såsom fet fisk (lax och tonfisk), ägg, svamp och mjölk. Prova dessutom att hålla dig i solen i minst 20 minuter i solen utomhus! – både på sommaren och vintern!

Järn

Järn är inte en vitamin, utan en mineral. Och denna mineral har kroppen användning för, för att fungera ordentligt. Ett sätt som järn tjänar håret på är att järnet ger håret styrka, och det ger även en sund hårväxt. Utan järn blir ditt hår torrt, tunt och matt. Livsmedel som är rika på järn är rött kött, ostron och spenat.

Magnesium

En annan mineral, som kroppen har användning för är magnesium. Denna mineral säkrar att huvudbottnen får det stöd som den behöver, för att kunna gro ett starkt och sunt hår. Dessvärre är det en mineral, som många svenskar saknar i sin kost.

Zink

Det sägs att om du täcker vitaminerna från A till Z(ink), så står du med en komplett lista med vitaminer för håret. Zinkbrist kan sänka ditt immunförsvar, ge matsmältningsbesvär, ostabila hormoner och kan även ge glanslöst och skört hår. Den goda nyheten är att denna vitamin mot håravfall inte är svår att täcka gällande intag. Livsmedel som är rika på Zink är pumpakärnor, kikärtor, svamp, spenat, och yoghurt.